latinica  ћирилица
09/02/2020 |  17:29 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Вишеград: Молитвена литија подршке вјерницима СПЦ у Црној Гори (ФОТО)

Молитвена литија подршке вјерницима Српске православне цркве у Црној Гори, организована је и у Вишеграду, од манастира Добрун до Храма Светог цара Лазара. На литији је учествовало око хиљаду вјерника.

Снажна порука послата је из Вишеград од вјерујућег народа –заједно ћемо истрајати у одбрани светиња у Црној Гори

Литију дугу 12 километара организовали су братство вишеградских парохија и манастира.

Вишеград (Фото: СРНА)

- Надамо се да ће им наша подршка значити као што нама значи ово звоно које украшава и које се сваког дана оглашава у нашем светом храму које је прилог наше браће из Црне Горе. И надам се да ће оно дуго звонити у нашим и њиховим срцима. Као што се чује поред Дрине надамо се да ће се чути и на Романији и на Цетињу и да ће у миру позивати вјернике на свето богослужење - нагласио је свештеник Саво Тривкович.

Монах Серафим је нагласио да Црква, када подучава народ, даје примјер да су сви велика породица да би тако схватили блискост и љубав која треба да постоји.

Вишеград (Фото: РТРС)

- Ово што се дешава данас у Црној Гори не може проћи мимо нас. Да не саосјећамо са нашом браћом и сестрама који тамо живе - додао је он.

Свијесни духовног значаја светиња у Црној Гори Вишеграђани настављају да молитвено бодре своју православну браћу од Пљеваља и Берана до Јадранског мора

Повезане вијести:

Литија Срба из Херцеговине за православни народ у Црној Гори (ФОТО)