latinica  ћирилица
09/02/2020 |  19:21 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Ухапшено 14 лица у акцији кодног назива "Кавез" (ФОТО)

У полицијској акцији кодног назива "Кавез" ухапшено је 14 лица осумњичених да су се бавили производњом и прометом дроге, а заплијењено је оружје, муниција и новац.

То је епилог акције разбијања организоване криминалне нарко-групе, коју је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске започела још у августу прошле године.

Заплијењено оружје (Фото: РТРС)

Акција, којом је руководила Управа за организовани и тешки криминалитет, спроводена је у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије.

Запљена опијата (Фото: РТРС)

Претресено је више локација на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја. Слободе је лишено 14 лица, којима је документовано 15 кривичних дјела, у вези са производњом, прометом и омогућавањем уживања дрога.

Заплијењено оружје (Фото РТРС)

- До сада је пронађено око 300 грама марихуане, 10 грама хероина, 24 милилитра течног метадона, четири пиштоља, око 2.000 КМ, око 2.400 евра, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвњење марихуане, те више мобилних телефона, СИМ картица и роковника - истакла је портпаролка МУП-а Републике Српске Даница Гњатовић.

Акција Кавез (Фото: РТРС)

Према незваничним информацијама, већина ухапшених од раније је позната полицији по тешким кривичним дјелима, а један од њих је одслужио и казну за тешко убиство. Међу ухапшенима је и бивши полицијац, који је, такође, већ био у затвору. Акција је спроведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Повезане вијести:

Позната имена ухапшених у акцији "Кавез"

Заплијењене разне врсте наркотика у акцији "Кавез" (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција спроводи акцију "Кавез", претреси у четири града (ФОТО)