latinica  ћирилица
09/02/2020 |  19:56 ⇒ 21:40 | Аутор: РТРС

Асистент Правног факултета са 39 десетки у индексу

Брано Хаџи-Стевић из Бијељине најбољи студент у историји Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, са свим десеткама у индексу, од краја прошле године ради у овој високошколској установи.

Асистент је на предметима Теорија државе, Права и правно нормирање, у Палама и Бијељини. Упоредо са подучавањем студената, поставио је себи нове циљеве. Уписао је мастер студије у Београду, пише научне радове и будућност види у Републици Српској.

Свих 39 испита током студија у бијељинском одјељењу Правног факултета Брано Хаџи-Стевић положио је са десетком. Дипломирао је 27.јуна прошле године, а већ у новембру клупу замијенио катедром. Ни слутио није да ће бити асистент на предмету теорија државе и права из којег је на почетку студија, у јануару 2016. године, добио прву десетку .

- Ја сам сам себи доказао да се све може ако се добро организујете, ако волите то што радите. Тако да је некако између осталог мој циљ да студентима побудим жељу за знањем. С друге стране, предмети на којима сам асистент су уводни предмети, тако да ако ми не одрадимо добар посао "на том уводном предмету" онда касније могу да имају проблема са осталим предметима - нагласио је Хаџи-Стевић.

Не спава на ловорикама. Наставио је да се бави научно-истраживачким радом и уписао мастер студије у Београду, јер за сваки предмет имају посебан смјер .

- Због тога сам отишао у Београд, уписао тај теоријско-правни модул и правно-теоријски подмодул. Значи, изучавам теорију државе и права у најужем могућем смислу - објаснио је Хаџи-Стевић.

Никада ни помислио није да спакује кофере и перспективу потражи ван граница Српске. Његово мјесто је, каже, под овим небом.

- Мој савјет би био да останемо овдје и да сви заједничким снагама градимо бољу будућност, да не чекамо да други нешто предузимају него ако ми корак по корак будемо предузимали неке радње и мислили позитивно, између осталог, да можемо да промијенимо, сигуран сам да ће резултат дугорочно гледано да дође - рекао је Хаџи-Стевић.

Морамо цијенити оно што имамо да би сутра имали више, поручује Хаџи-Стевић који стреми бољем животу и друштвеном уређењу и труди се да томе и сам допринесе. Зато је кренуо стопама прадједа који је далеке 1900. године био доктор права.