latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:56 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Ливне: Љекари на УКЦ-у знањем могу парирати свјетским стручњацима

Предсједник Јеврејског културног центра у Бањалуци Арие Ливне изразио је задовољство здравственом услугом коју је добио на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, истичући да као пацијент који се лијечио у најмодернијим установама у свијету може рећи да су љекари који раде у УКЦ-у изванредни.

- Као пацијент који ће ускоро напунити 100 година са богатим животним искуством и након лијечења у најмодернијим болницама широм свијета, о Онколошком одјељењу на којем се лијечим могу рећи само најбоље - рекао је Ливне новинарима у Бањалуци.

Он је додао да су му и уважени префосори у Израелу потврдили да на УКЦ-у раде љекари који знају исто као и љекари у тој земљи.

- Немојте вјеровати у те приче да је негдје вани, као на примјер у Израелу, много боље у области медицине. То је скупа забава и мислим да можемо бити поносни на УКЦ и на све шта је овдје урађено - рекао је Ливне.

Он каже да не хвали ову установу зато што га је неко замолио, већ зато што тако мисли и осјећа.

- Медицина је данас веома скупа, толико да се тешко и Америка, а камоли Република Српска, са тим може носити, јер се јављају нова технолошка средства која су веома скупа - рекао је Ливне.

Он је истакао да много воли Бањалуку, а када би имао 70 година и могао да бира гдје ће да живи, одабрао би овај град.

Ливне је Бањалучанима, али и младима широм Српске, поручио да не треба да размишљају о одласку, јер гдје год да оду биће странци.

Он каже да је разлог његове дуговјечности срећа, јер је током живота преживио много тешкоћа, био у логору, те затваран као политички кривац.

Ливне истиче да му је једина жеља да доживи да му се породи кћерка.

Радијациони онколог из Центра за радиотерапију Бањалука Горан Марошевић рекао је да се Ливне лијечио у Центру савременом радиотерапијом која подразумијева лијечење пацијената радиотерапијским техникама најновијег датума, уз максималну поштеду околног ткива.

- Стално радимо на обнављању опреме и едукацији кадра, али је и мултидисциплинарни рад веома значајан, јер наше пацијенте лијечимо у сарадњи са клиникама УКЦ-а Српске - навео је Марошевић.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да ова установа задовољава све критеријуме које имају и најсавременији центри у свијету, како просторно, тако опремом и кадровски.

- Много радимо и на едукацији нашег кадра који одлази у здравствене установе широм свијета на учење, али и велики стручњаци долазе код нас и изводе компликоване захвате - нагласио је Ђајић.