latinica  ћирилица
10/02/2020 |  19:44 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Приједор: ДНС и СДС за оснивање општине Козарац?

Суздржан став ДНС-а и два одборника СДС-а, приликом гласања да се иницијатива за оснивање општине Козарац скине са дневног реда посљедњег засједања приједорске Скупштине, значи подршку овој иницијативи – тврде у приједорском СНСД-у.

Сматрају да приједорски ДНС, својим скупштинским дјеловањем, подржава оснивање општине Козарац, а оспорава оснивање општине Омарска. У ДНС су у без коментара.

Иницијатива о оснивању општине Козарац није у складу са законом и зато нема подршку Клуба одборника СНСД-а, категорочан је шеф Клуба Далибор Павловић. Лицемјерно је, тврди Павловић, дјеловање ДНС-а у скупштинским клупама, када је ријеч о иницијативама за оснивање општина Козарц и Омарска.

- Тада је клуб одборника ДНС-а био суздржан око скидања тачке у вези иницијативе Омарска, а када је у питању Козарац такође су исто урадили, што је, самим тим, била подршка Козарцу - каже Павловић.

У одборничком Клубу ДНС-а нису жељели да коментаришу наводе из СНСД - а. О незаконитостима иницијативе за оснивање општине Козарац треба да разматрају органи на вишем нивоу, истакао је, у телефонском разговору, Менсуд Трњанин из СДА. На конференцији за новинаре приједорски социјалдемократи осврнули су се на објаве појединих медија да ће Марко Павић, на локалним изборима, бити кандидат за градоначелника Приједора. У СНСД-у кажу ако је тако - Павић је погазио сваку своју претходну ријеч.

- То је порука и младим људима у ДНС-у. Пуна су уста младих људи у ДНС-у. Један послушник је скинут са мјеста предсједника ГО, други послушник, који је можда и већи послушник, је постављен. Поново ће ментори и тутори да раде свој посао, само преко другог човјека - навео је Саша Бурсаћ, предсједник Градске организације СНСД Приједор

У Градском одбору ДНС – а без коментара, док коментар није имао ни Марко Павић. На предстојећим локалним изборима Градски одбор СНСД-а излази са кандидатом за градоначелника јер, како кажу, за вријеме владавине ДНС-а Приједор је постао град незавршених пројеката и непредвиђених радова, који црпе огромна новчана средства.