latinica  ћирилица
13/02/2020 |  08:43 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Ухапшена четири лица због превара и фалсификовања исправа (ФОТО)

Припадници Полицијске управе Бањалука, у оквиру акције "Парма", ухапсили су четири лица због сумње да су на подручју града починили више кривичних дјела фалсификовање исправе, овјера неистинитог садржаја, превара, као и друга кривична дјела.
Акција "Парма" - Фото: РТРС
Акција "Парма"Фото: РТРС

Ријеч је о лицима чији су иницијали Г.Р, М.Р, Д.Ш. и М.В.

Из Полицијске управе саопштено је да су ова лица осумњичена да су у Бањалуци прометовали стан без његовог власника, те су га на основу фалсификоване документације поново продали.

Фото: РТРС

Они су осумњичени и да су прометовали три возила без сагласности власника са фалсификованим докуметима и уговорима, те на тај начин прибавили противправну имовинску корист од око 250.000 КМ, а постоје сумње и да су 2015. године починили кривично дјело разбојништво.

Фото: РТРС

У саопштењу се наводи да је извршен претрес на двије локације на подручју Бањалуке које користе осумњичена лица и том приликом је пронађен и одузет већи број мобилних телефона, лаптопа и других електронских уређаја, СИМ картице, уређаји за прислушкивање и снимање, полицијски трептач, плински пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Фото: РТРС

Од лица чији су иницијали Г.Р. одузета су два аутомобила укупне вриједности око 85.000 КМ.

Акција, која је усмјерена на откривање кривичних дјела у вези са прометовањем некретнина уз преваре, фалсификовање документације, те друга кривична дјела, спроведена је под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда.

Након завршене криминалистичке обраде Г.Р. ће бити спроведен у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, док ће против лица М.Р, Д.Ш. и М.В. бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.