latinica  ћирилица
13/02/2020 |  12:01 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Уручени кључеви стана оцу три погинула борца

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је данас у Источном Сарајеву кључеве стана ратном-војном инвалиду Маринку Бјелици, који је у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубио троје дјеце, док му је четврто дијете инвалидно лице.

Додик је истакао да данашњи догађај показује однос Републике Српске према породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида.

- Захваљујем се на стрпљењу породици Маринка Бјелице, јер је дуго чекала на овај тренутак. Њихово стамбено питање ријешено је удруженим напором свих нас са републичког и општинског нивоа, начелника општина Источно Ново Сарајево и Трново Љубише Ћосића и Драгомира Гаговића, као и извођача радова - рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ изразио је задовољство што данас види радост породице Бјелица упркос свим трагедијама које су их погодиле.

- Бјелица је данас осјетио однос друштва према његовом страдању и да није заборављен. Желим му дуг живот и много здравља у миру и срећи - рекао је Додик.

Маринко Бјелица је захвалио српском члану Предсједништва БиХ на помоћи, истичући да ово није први пут да му је пружио помоћ и подршку.

- До сада је ми је Милорад Додик помогао пет-шест, можда чак и десет пута. За ово данас дугујум му захвалност од земље до неба, како то људи кажу код нас. Ово му никада не могу заборавити. Република Српска никад неће имати предсједника као што је Милорад Додик, који је увијек приступачан и спреман да помогне и подржи све нас који му се обратимо за помоћ - нагласио је Бјелица.

Бјелица је рекао да српски члан Предсједништва БиХ никада не заборавља породице погинулих погинулих српских бораца.

Начелници општина Источно Ново Сарајево и Трново Љубиша Ћосић и Драгомир Гаговић најавили су да ће помоћи у потпуном опремању стана Маринка Бјелице који је у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубио троје дјеце.

- Ово је веома специфична ситуација. Ријеч је о ратном-војном инвалиду из Трнова који је изгубио троје дјеце и данас је у Источном Ново Сарајеву добио стан од српског члана Предсједништва. Општина Трново је у домену својих надлежности и могућности помагала, али круна свега је помоћ коју је пружио Додик. Ово што је урадио Милорад Додик превазилази очекивања свих нас - рекао је Ћосић.

Он је захвалио и извођачу радова фирми Зидар-Република Српска из Источног Сарајева, додајући да Додик већ други пут купује и поклања стан од истог извођача.

Ћосић је навео да је ова фирма оба пут поклонила неколико квадрата стамбеног простора.

Гаговић је рекао да брига о ратном-војном инвалиду Маринку Бјелици, који је у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубио троје дјеце не престаје његовим пресељењем на подручје општине Источно Ново Сарајево.

- Тешко ми је причати о овој породици јер сам судионик њиховог страдања и све вријеме сам био на простору Трнова. Маринко Бјелица је изгубио два сина и кћерку, он сам је ратни-војни инвалид, али има и сина који је тешко инвалидно лице - рекао је Гаговић.

Он је најавио да ће у наредних седам дана бити опремљен стан како би породица Бјелица могла да усели и изразио велику захвалност Додику за све што је учинио за њих.