latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:18 ⇒ 14:58 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Посебна сједница највјероватније у понедјељак

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да би посебна сједница Парламента Српске о Уставном суду БиХ требало да буде одржана у понедјељак, 17. фебруара.
Недељко Чубриловић - Фото: Сенссервис
Недељко ЧубриловићФото: Сенссервис

На питање шта Парламент Српске може да уради уколико српске судије у Уставном суду БиХ одбију да се повуку из тог суда, Чубриловић је рекао да "може да каже само оно што ће бити", додавши да је за сутра заказана сједница Колегијума Народне скупштине по захтјеву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић за одржавање посебне сједнице републичког Парламента.

- Мој приједлог ће бити да се она одржи у понедјељак, 17. фебруара. Послије сједнице Колегијума моћи ћемо прецизно да говоримо о времену и датуму одржавања посебне сједнице Народне скупштине с обзиром да има још посла да се уради - рекао је Чубриловић.

Предсједница Републике Српске изјавила је јуче да су највиши званичници Српске једногласно закључили да представници Српске у институцијама БиХ обуставе рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија.