latinica  ћирилица
14/02/2020 |  08:43 ⇒ 09:15 | Аутор: СРНА

Србија да настави да јача политичку и економску стабилност

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу 15. фебруар - Дан државности, са жељом да Србија настави да јача своју политичку и економску стабилност, те да афирмише регионални и међународни положај.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да је снажна, стабилна и просперитетна Србија од велике важности за мир и напредак цијелог региона.

- Поводом овог великог празника - Дана државности Републике Србије, част ми је и задовољство да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и поручим да Србија у Републици Српској увијек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, прошлост, а вјерујем и свјетлија будућност - истакао је Додик.

Он је изразио жељу да се развијају, јачају и унапређују пријатељски односи Србије, Републике Српске и БиХ на задовољство и у заједничком интересу свих, јер је сарадња од стратешког значаја за земље региона и њихов напредак у сваком смислу, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Још једном Вама, руководству и свим грађанима Србије желим просперитет и стабилност, уз наду да ћемо заједничким залагањем и дјеловањем овај регион повести на пут напретка - поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Србија данас обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.

Повезане вијести:

Чубриловић: Желимо да Србија остане предводник западног Балкана