latinica  ћирилица
14/02/2020 |  10:56 ⇒ 11:21 | Аутор: БЕТА

Србија и тзв. Косово потписали споразуме о жељезничкој вези и аутопуту Београд-Приштина

Представници Србије и тзв. Косова потписали су данас у Минхену споразуме који треба да доведу до обнављања жељезничке везе и изградње ауто-пута Београд-Приштина, објављено је на Инстаграм налогу предсједника Србије Александра Вучића.
Потписивање споразума (фото:instagram.com) -
Потписивање споразума (фото:instagram.com)

- Предсједник Вучић присуствовао је данас у Минхену потписивању изјаве о намјерама за успостављање жељезничког коридора Београд-Приштина и изјаве о намјери за завршетак изградње ауто-пута Београд-Приштина - наводи се на налогу “buducnostsrbijeav“.

Како се наводи, Вучић је после потписивања рекао да је “то веома важно због Срба који живе у Грачаници, Косовском поморављу и Сиринићкој жупи“.

Изјаве о намјерама у име Србије потписао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, у присуству Вучића, предсједника Косова Хашима Тачија, специјалног изасланика предсједника САД за преговоре Србије и Косова Ричарда Гренела и америчког амбасадора у Београду Ентонија Годфрија.

Амбасада САД у Берлину објавила је на Твитеру да је Гренел “отворио Минхенску безбједносну конференцију историјским потписивањем споразума о жељезници и ауто-путу између Србије и Косова, послије прошломјесечног споразума о обнови директних летова између Београда и Приштине“.