latinica  ћирилица
15/02/2020 |  13:39 | Аутор: РТС

Теодосић међу кандидатима за накориснијег играча Еврокупа

Капитен репрезентације Србије и члан италијанског Виртуса Милош Теодосић један је од петорице кандидата за освајање награде за најкориснијег (МВП) играча у Еврокупу. Одабрано друштво чине још Рашид Махалбашић, Ерик Маколум, Џонатан Хамилтон и Девин Вилијамс.

Кошаркашки Еврокуп ускоро улази у завршну фазу, а послије мечева посљедњег кола топ 16 фазе такмичења биће познато којих осам тимова ће се борити за пласман у финале и пласман у Евролигу.

Организатор такмичења већ је изабрао пет кандидата за најкориснијег играча, а међу њима се нашло и име капитена српске репрезентације Милоша Теодосића.

Тео просјечно биљежи 17,6 поена и 5,5 асистенција за екипу Виртуса (укупан индекс рејтинг 18,4), али да би понио ласкаво признање потребно је да екипа Саше Ђорђевића у посљедњем колу топ 16 фазе савлада Дарушафаку у гостима и пласира се међу осам најбољих екипа.

Међу кандидатима су још Рашид Махалбашић из Олденбурга, Ерик Маколум из Уникса, Џонатан Хамилтон из Дарушафаке, као и Девин Вилијамс из Тофаша.

Занимљиво је да међу кандидатима нема играча из Партизана и Уникахе, екипа које су већ обезбиједиле пласман у четвртфинале, а у топ 16 фази забиљежиле су само по један пораз.