latinica  ћирилица
15/02/2020 |  15:44 ⇒ 16:41 | Аутор: klix.ba

Хулигани у Мостару бакљама и боцама гађали чланове антифашистичких удружења (ВИДЕО)

Мања група хулигана данас је у Мостару бакљама, каменицама и боцама гађала велику групу антифашиста који су се окупили на Партизанском гробљу.
Мостар: Хулигани бацали и гађали чланове антифашистичких удружења - Фото: klix.ba
Мостар: Хулигани бацали и гађали чланове антифашистичких удружењаФото: klix.ba

Приликом изласка са Партизанског гробља близу 2.000 чланова антифашистичких удружења из БиХ и регије дошло је до немилих сцена када су са супротне стране улице полетјеле стаклене боце, каменице и бакље.

Брзом интервенцијом специјалне полиције хулигани су растјерани и ситуација се смирила, а чланови удружења и даље стоје испред аутобуса на улици, преноси портал Кликс.

Хулигани су прије напада скандирали разне пароле, а оштећено је неколико аутобуса којим су стигли чланови антифашистичких удружења.

Антифашисте су и данас на улазу у Партизанско гробље дочекали графити са фашистичким и усташким симболима.

Иначе данас се око 2.000 чланова антифашистичких удружења из БиХ и регије окупило се у Мостару на централној свечаности манифестације Дани антифашизма у Мостару.

Иако је било планирано да поворка са учесницима манифестације пропјешачи дионицу од Мусале до Партизанског гробља, полиција је одлучила да се они на мјесто одржавања централног програма пребаце аутобусима.

Секретар покрета Југословенски центар Тито Београд Борис Петковић казао је како је данас на овим просторима више фашизма него што га је било у вријеме Другог свјетског рата.