latinica  ћирилица
15/02/2020 |  16:41 ⇒ 19:04 | Аутор: Б92

Станковић успјешан на тренерском дебију

Фудбалери Црвене звезде побиједили су као гости на Бановом брду екипу Чукаричког са 2:0 у сусрету 21. кола Суперлиге Србије.

У првом мечу у наставку првенства, играчи шампиона Србије били су бољи и тако стигли до нова три бода којим су се учврстили на челу табеле.

Био је то суперлигашки деби и за новог тренера црвено-бијелих, Дејана Станковића, који ће генерално имати доста разлога за задовољство приказаним на старту прољећног дијела сезоне.

Од самог почетка било је јасно да ће играчи шампиона Србије кренути у офанзиву и није им много требало да стекну предност.

Играо се пети минут када је послије добре акције Бена по десној страни и центаршута у казнени простор Чукаричког, покушао да интервенише Никола Ћирковић, том приликом се спетљао, лопта се одбила до Вељка Николића којем није било тешко да је са десетак метара пошаље у мрежу - 0:1.

Био је то његов дебитантски гол за црвено-бијеле и најава новог тријумфа, јер су недуго послије тога, тачније у 14. минуту дуплирали предност.

Заслуге за гол припадају Његошу Петровићу који је ријешио да покуша са велике удаљености. Лопта је имала чудну, кривудаву путању, то је преварило у процјени голмана домаћина Ђорђа Петровића. Није успио да интервенише како је желио, лопта је завршила у мрежи за 0:2.

Не може се рећи да Чукарички није покушао, у неколико наврата у првом дијелу били су пред голом Црвене звезде, у 19. минуту тражили су од Данила Грујића да покаже на бијелу тачку послије дуела Бирманчевића и Гобељића, али он се није огласио.

С друге стране, Звезда је припријетила у још неколико наврата, а у првом минуту надокнаде времена судија Грујић је досудио пенал за изабранике Дејана Станковића.

Бен је послије асистенције Гаврића шутирао са десетак метара, лопта је погодила у руку Стефана Шапића, није било дилеме.

Бен је преузео одговорност, шутирао у лијеви доњи угао, али је Петровић прочитао његову намјеру и одличном интервенцијом спријечио погодак, тако да се на полувријеме отишло резултатом 0:2.

У наставку, Чукарички је покушао да крене офанзивније, али утисак је да напад "брђана" није имао довољно јаку оштрицу.

Све се свело на неколико контри и покушаја, али је одбрана Црвене звезде успјешно излазила на крај са тиме.

Ни са друге стране није било превише узбуђења, као да су и гости, задовољни вођством, мало успорили ритам.

Имали су неколико покушаја да промјене резултат, Боаћи и Дегенек су били у добрим позицијама да ураде нешто више, али је и Петровић на голу био сигуран.