latinica  ћирилица
15/02/2020 |  20:05 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

ДНС добија предсједника 15. марта

Ванредна скупштина Демократског народног савеза, на којој ће бити изабран предсједник странке, биће одржана 15. марта, одлучено је на сједници Главног одбора. Сједницу, одржану у Бањалуци, обиљежила је и дилема Милана Радовића да поднесе оставку на страначке функције и кратак боравак Марка Павића.

Након трочасовне сједнице Главног одбора, на којој је потврђено да остаје вршилац дужности предсједника ДНС-а, Ненад Нешић саопштио је да је једногласно потврђен и статус вршилаца дужности замјеника предсједника и генералног секретара Милана Радовића и Дарка Бањца. Без гласова против, утврђен је и датум одржавања Скупштине.

- Скупштина ће бити одржана 15. марта у 13.00 часова. Јавност и чланство ће накнадно бити обавијештени о мјесту одржавања. На тој скупштини ћемо имати само једну тачку дневног реда - избор предсједника на мандат од четири године - навео је Нешић.

Да је размишљао о оставци на страначке функције није крио вршилац дужности замјеника предсједника Милан Радовић. Каже да му се првобитно није допала идеја да Скупштина буде одржана у тако кратком року - већ за 30 дана.

- Било је неког другачијег размишљања, међутим, на крају смо усагласили ставове. Све одлуке су донесене једногласно и није било потребе да се ја повучем из ове ситуације - рекао је он.

Вршилац дужности предсједника странке спекулацијама је назвао информацију да је донедавном предсједнику ДНС-а Марку Павићу забрањено учествовање на сједници.

- Господин Павић је дошао да нас поздрави. То је и учинио и отишао кући. Очекујем да ће бити присутан на Скупштини и да ће се обратити. Ко може да забрани нешто Павићу који је странку довео на овај ниво, на ове висине које ће бити значајна база новом руководству ДНС-а? - рекао је Нешић.

Нешић је појаснио да је услов за предсједничку кандидатуру подршка најмање трећине градских и општинских одбора.
Не жели, каже, да спекулише колико би кандидата за предсједника ДНС-а могло бити на изборној Скупштини.