latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:14 ⇒ 14:34 | Аутор: РТС

Сергеј Шојгу у Београду (ВИДЕО)

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу стигао је у званичну посјету Београду, гдје борави на позив министра одбране Србије Александра Вулина. Током дана, састаће се и са предсједником Србије Александром Вучићем, потврђено РТС-у.
Шојгу и Вулин у Београду (фото:  Sputnik / Radoje Pantović) -
Шојгу и Вулин у Београду (фото: Sputnik / Radoje Pantović)

Авион министра Шојгуа по уласку у вазудушни простор Србије дочекала су три ловца "миг-29" Војске Србије, који су га пратили до слијетања.

Дочеку министра Шојгуа на Аеродрому "Никола Тесла" присуствовали су амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко и представници Министарства одбране Републике Србије. 

Србија је прва земља у коју министар Шојгу долази у званичну посјету након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације. У Србији борави на позив српског колеге Александра Вулина.

Испред Палате "Србија" за Шојгуа ће бити уприличен свечани дочек, уз постројену Гарду Војске Србије.

Министар одбране Русије имаће и радни ручак са предсједником Србије Александром Вучићем, потврђено је РТС-у. 

Планом посјете предвиђено је да министри одбране Србије и Русије положе вијенце на Спомен-обиљежје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу "Вечне ватре".

Током посјете биће одржан састанак министара одбране Србије и Русије, након чега ће министри обићи изложбу "Одбрана 78" у Музеју града Београда.

Министру одбране Русије биће уручен почасни докторат Универзитета одбране у Дому гарде на Топчидеру.