latinica  ћирилица
17/02/2020 |  14:52 | Аутор: СРНА

Марковић: Комшић остао заговорник политичког мрака у БиХ

Члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић изјавила је Срни да је Жељко Комшић, као носилац "Златног љиљана" и вођа ратног крила политичког Сарајева заједно са Шефиком Џаферовићем, остао заговорник политичког мрака у БиХ.

- Насилно и осионо понашање носиоца ратног признања "Златног љиљана", кога су добијали само они који су окрвавили руке српском, али и хрватском крвљу, и данас би да пријети, командује, оптужује. Његови иступи против Републике Српске, који су посљедњих дана кулминирали, представљају још један покушај бруталног удара на Србе који, на његову жалост, неће проћи - рекла је Марковићева.

Она је оцијенила да Комшић нема никакав политички легитимитет, осим што га бошњачка политичка елита користи за обрачун и "препуцавање" са Републиком Српском и Милорадом Додиком.

- Када кажете Жељко Комшић прва асоцијација свима је носилац "Златног љиљана" којег је као Хрват по потреби зарадио у борбама не само против Срба, већ и против сопственог хрватскога народа - истакла је Марковићева.

Упитана да прокоментарше његове сталне нападе на Републику Српску и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Марковићева је оцијенила да је Комшић особа коју је испод сваког понижења уопште и коментарисати.

- Он је такозвани хрватски члан Предсједништва БиХ без легитимитета, који глуми сарајевског мангупа. Нажалост, ни то му не полази за руком, јер треба знати бити и мангуп. Он је само "лутка на конопцу" у рукама Бакира Изетбеговића који с њом управља када треба нападати Републику Српску - рекла је Марковићева.

Она је поручила Комшићу да му је боље да се позабави собом, јер су, како је рекла, Република Српска и Милорад Додик одвећ крупан залогај за њега.