latinica  ћирилица
18/02/2020 |  00:12 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Вучић: Додик апсолутно у праву

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик био апсолутно у праву када је рекао да најновија одлука Уставног суда БиХ у вези са пољопривредним земљиштем у Републици Српској није фер.
Додик и Вучић - Фото: РТРС
Додик и ВучићФото: РТРС

Вучић је рекао да су "они смислили да би након пољопривредног земљишта ишли на шуме, да Српска остане без било каквог природног богатства, па на школе, вртиће, да би послије ишли на цркву и ко зна шта им је све у плану".

Вучић је за ТВ Хепи истакао да је Додик овог пута био у праву и у вези с тим што није позван у Брисел.

Он је подсјетио да Додик, када је био предсједавајући Предсједништва БиХ, никада није могао да оде у Брисел сам, већ су позивали све чланове - Додика, Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, а сада када Додик није предсједавајући - онда може и само Комшић.

Говорећи о нападу који се на њега као премијера десио у Поточарима 11. јула 2015. године, Вучић је рекао да никада нико није ухапшен у вези са тим нападом, али да нико са Запада никада није ни питао, нити се интересовао докле је стигла истрага.

- Замислите шта би се десило да се то догодило овдје њиховом званичнику? - упитао је Вучић.

Када је ријеч о посјети руског министра одбране Сергеја Шојгуа Београду, Вучић каже да је од њега чуо да је Србија једна од ријетких слободних и слободарских земаља.

- И кинески министар је прије неколико дана рекао да цијени Србију јер је мала земља, а доноси своје одлуке. То је оно што у политичком смислу смета многима, јер смо ми мала земља, али у границама колико је то могуће доносимо самостално одлуке и о томе одлучују грађани Србије - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија је дошла до тога да је једна од двије-три земље која најбрже напредује.

- Не можемо ми да се мјеримо са Нeмачком, али напредујемо. Они кажу Србија ће стићи Мађарску за 20 година. Али ће је стићи - оцијенио је Вучић.

Говорећи о изборима, он је додао да су сљедећи избори судбински и да су му то посљедњи избори на челу СНС-а.