latinica  ћирилица
19/02/2020 |  08:41 ⇒ 16:01 | Аутор: СРНА

Ухапшени инспектори предати Tужилаштву (ФОТО)

Два инспектора Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука, која су ухапшена због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлаштења, предати су данас у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Инспектори ће бити саслушани након чега ће тужилац Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала одлучити да ли ће затражити одређивање притвора.

Полицијски инспектори ухапшени су јуче у акцији кодног назива "Сирано", а из Министарства унутрашњих послова Републике Српске раније је саопштено да је ријеч о лицима чији су иницијали Н.Г. и Ј.Ф. из Бањалуке која су осумњичена да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Из МУП-а Српске су навели да је приликом лишавања слободе код лица пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је и одређена количина новца.

Привођење инспектора за привредни криминалитет ПУ Бањалука (Фото: СРНА)

Према незваничним информацијама, инспектори су управо били примили 20.000 КМ мита, а очекивали су да им накнадно буде исплаћено још 10.000 КМ.

Оперативну акцију "Сирано" спровели су полицијски службеници Управе за МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Акција је спроведена под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.