latinica  ћирилица
19/02/2020 |  09:48 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Поднесен извјештај против пет лица због дроге

Бањалучка Полицијска управа доставила је данас Окружном јавном тужилаштву у овом граду извјештај против Марка Костића /23/, Филипа Милојевића /21/ Анастасије Борић /21/, Софије Мирковић /20/ и Марка Стрике /21/, сви из Бањалуке, због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, саопштено је из овог тужилаштва.
Окружно јавно тужилаштво Републике Српске - Фото: СРНА
Окружно јавно тужилаштво Републике СрпскеФото: СРНА

Како се наводи, осумњичени су ухапшени у оквиру вишемјесечне акције бањалучког Окружног јавног тужилаштва и Полицијске управе, те Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет.

- Од 2017. године до 18. фебруара ове године, осумњичена лица су држали ради продаје и продавали марихуану корисницима на подручју града Бањалука - наводе из Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичена лица су спроведена ради испитивања у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а у наставку истраге тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање притвора.

У акцији кодног назива "Видиковац" , у којој је бањалучка полиција ухапсила осам лица, одузето је око 35 килограма марихуане и 1,27 килограма кокаина.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић рекла је јуче новинарима да су ухапшена лица чији су иницијали М.К, Ф.М, Л.М, М.С, С.П, А.Б, С.М. и С.К. због сумње да су починила кривично дјело недозвољена производња и промет дрога.

- Извршени су претреси на девет локација на подручју Бањалуке, које користе осумњичена лица. Том приликом пронађено је и одузето око 35 килограма зелене биљне материје која изгледом асоцира на марихуану, 1,27 килограма бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин - навела је она.

Пронађене су и одузете двије дробилице за дрогу, одређена количина новца и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.