latinica  ћирилица
19/02/2020 |  12:00 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Давидовићева отворила конференцију омладинског рада (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је данас у Бањалуци Конференцију омладинског рада "КОРА седам", којој присуствује 70 ученика, а чији је циљ подршка развоју омладинског рада и регионалне сарадње.
Соња Давидовић - Фото: СРНА
Соња ДавидовићФото: СРНА

Давидовићева је истакла да је конференција организована с циљем развоја партнерстава са донаторима који реализацијом различитих програма подржавају омладинске организације и младе у Српској и БиХ, али и као подршка спровођењу Омладинске политике Републике Српске од 2016. до 2020. године.

- Важан аспект ове конференције је јачање сарадње са омладинским организацијама из Србије. Са Министарством омладине и спорта Србије имамо одличну сарадњу, а гости конференције су представници Међународне канцеларије за младе у Националној агенцији Белгије за француско говорно подручје - рекла је Давидовићева.

Секретар у Министарству омладине и спорта Србије Дарко Станић оцијенио је да је сарадња Српске и Србије одлична.

- Сарадњу смо крунисали потписивањем Меморандума и Акционог плана. Ово је једна од првих заједничких аквтивности које су дефинисане Акицоним планом за сарадњу - рекао је Станић.

Координатор Мреже омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске /М.О.Ц.А.Р.Т./ Биљана Андријевић нагласила је да је потребно да омладински центри међународном сарадњом јачају капацитете, чиме би био унапријеђен омладински рад.

Конференцију "КОРА седам" организовали су Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Удружењем грађана "Перпетуум мобиле - Институт за развој младих и заједнице" Бањалука и Мрежом омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске /М.О.Ц.А.Р.Т./.