latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:15 | Аутор: СРНА

Носовић: Укоп неидентификованих је уходана шема смањења броја српских жртава

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић изјавио је данас Срни да најављени укоп 82 неидентификоване особе 11. јула у Поточарима у суштини представља само намјеру да се повећа број бошњачких, а умањи број српских жртава протеклог рата и самим тим поништи траг о посмртним остацима Срба.
Анђелко Носовић  (Фото:glassrpske.com) -
Анђелко Носовић (Фото:glassrpske.com)

- Гдје год /Бошњаци/ нађу посмртне остатке они их подводе под жртве свог народа. Ово сада није први пут - нагласио је Носовић.

Он је рекао да је таквих дописа било и са територија Грахова и западнокрајишких општина.

Носовић је рекао да је то "уходана шема" која није случајна, и то поготово сада када је на сцени одлука Уставног суда БиХ о Закону о пољопривредном земљишту Републике Српске, и када је подигнута оптужница против предсједника Борачке организације Српске генерала Миломира Савчића.

Удружење грађана "Источна алтернатива Републике Српске" упозорава да не треба дозволити укоп неидентификованих посмртних остатака 82 неидентификоване особе 11. јула у Поточарима, као што су најавили бошњачки представници, јер међу тим остацима сигурно има и српских и припадника других народа.

- Због тога ти посмртни остаци нису могли да буду идентификовани у Тузли јер је упоређивање вршено само са узорцима бошњачких сродника - рекао је Срни предсједник "Источне алтернативе Републике Српске" Војин Павловић.