latinica  ћирилица
19/02/2020 |  15:32 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Бањалука: Искључили му струју па пуцао у присуству радника

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су данас лице чији су иницијали М.Н. због основа сумње да је починило кривично дјело угрожавање сигурности јер је након искључења са електромреже испалио хитац из гасног пиштоља у присуству радника предузећа Електрокрајина.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Случај је пријављен Полицијској управи Бањалука која је ухапсила нападача и код њега пронашла оружје, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се напад на раднике радне јединице Електродистрибуција десио у стубишту стамбене зграде када су искључили са мреже бројило купца чији су иницијали М.Н. због дуга за неплаћену електричну енергију.

- Радници су прво чули пуцањ, а онда угледали нападача како држи пиштољ уперен у њиховом правцу, након чега су истрчали из зграде - навели су из Електрокрајине.

У саопштењу се додаје да је нападач након тога носећи пиштољ изашао из зграде и упутио озбиљне пријетње гласно узвикујући да ће "доћи у Електрично и све побити".

- Управа и колектив Електрокрајине најоштрије осуђују брутални напад и угрожавање живота наших раднике који само обављају свој посао од којег хране своје породице и поздрављају брзу реакцију полиције која је ухапсила нападача, те позивају надлежне институције да у предстојећем кривичном поступку најоштије санкционишу то лице - наглашава се у саопштењу.

Из Електрокрајин напомињу да је ријеч о лицу које има укупан дуг за електричну енергију од 6.069 КМ, од чега се највећи дио 3.126 КМ односи на правоснажну судску пресуду из 2017. године која није наплаћена.

- Купцу је Електрокрајина 2017. године изашла у сусрет и омогућила да значајан дио од укупног дуга плати у ратама кроз закључени споразум о нагодби путем медијације. Упркос томе, купац није редовно измиривао текући дуг за електричну енергију због чега је и извршено искључење са мреже приликом којег се десио напад - наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука раније данас је саопштила да су њени припадници ухапсили лице чији су иницијали М.Н. због основа сумње да је починило кривично дјело угрожавање сигурности јер је након искључења са електромреже испалио хитац из гасног пиштоља у присуству радника предузећа "Електрокрајина".

Код М.Н. је пронађен и одузет гасни пиштољ и 10 метака, наводи се у саопштењу и додаје да је о овом случају обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука и да је у току криминалистичка обрада над ухапшеним лицем.