latinica  ћирилица
20/02/2020 |  13:14 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Знају ли посланици СДС-а о чему се расправља у НСРС? (ВИДЕО)

Поједини посланици понекад не прочитају приједлог Закона о којем се расправља и то је опште познато. Међутим, да не знају дефиницију појма о којем расправљају, ријетко се дешава.
Миладин Станић и Томица Стојановић (фото: АТВ БЛ) -
Миладин Станић и Томица Стојановић (фото: АТВ БЛ)

Понекад не знају и дефиницију појма о којем расправљају..

На данашњем засједању Народне скупштине Републике Српске, посланици Клуба посланика СДС, Томица Стојановић и Миладин Станић су потпуно промашили о чему се расправља.

Закон о метрологији су "прекрстили" у Закон о метеорологији, па су причали о унапређењу и заштити пољопривредне производње, као и о заштити од поплава, пожара и осталих елементарних непогода.

- Овај закон је битан и значајан прије свега за пољопривредну производњу, обзиром да од временских услова ова грана привреде у многоме зависи - навео је Стојановић.

Посланик Миладин Станић је у свом излагању, додао и да "захваљујући унапређењу метеоролошких предвиђања и прогноза, се дешава да велике државе свијета исељавају становништво на два, три, пет дана, проводе мјере против вјетрове, против циклона, против поплава, против падавина и тако даље."

На све ово реаговао је народни посланик Срђан Мазалица, који је навео да посланици треба да се држе дневног реда, те им поручио да су требали барем мало да прочитају Закон, зато што се у Закону јасно говори о образовању, лабораторијама и начинима на које лабораторије испуњавају одређене стандарде и додао да се ради о мјерилима, о мјерењу, о лабораторијама, а не о предвиђању елементарних непогода.