latinica  ћирилица
20/02/2020 |  15:36 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Јовановић: Сајам у Београду значајан за привлачење туриста (ФОТО)

Директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић оцијенила је данас да је београдски Међународни сајам туризма изузетно важан за повећања броја туриста у Српској.

Јовановићева је рекла да се Република Српска на овом сајму представља са интегрисаном понудом - ту су и туристичке организације и агенције, Олимпијски центар "Јахорина", као и угоститељи, произвођачи здраве хране и сувенира.

- Туристи из Србије су нам годинама на првом мјесту по броју долазака и ноћења и зато нам је овај сајам јако важан - да се представимо у најбољем свјетлу, а имамо много тога да понудимо - рекла је Јовановићева Срни.

Она је напоменула да је овај сајам мјесто гдје се продаје љетна сезона, указавши да је акценат онога што Република Српска приказује управо на томе.

- Знамо да нам туристи највише долазе због воде и зеленила, али туристи подједнако посјећују и градове, Бањалуку, Требиње - рекла је Јовановићева.

Јовановићева је рекла да Туристичка организација Републике Српске одлично сарађује са туристичким организацијама Србије, Београда и Војводине и да се као заједнички туристички производ представљају далеким дестинацијама - Кини, Јужној Кореји и Индији.

42. Међународни сајам туризма у Београду (Фото: РТРС)

Туристичка организација Републике Српске је на овогодишњем сајму посебан акценат ставила на промоцију љетне туристичке сезоне Српске, Олимпијског центра "Јахорина", рафтинга на Тари и Врбасу, пјешачење кроз националне паркове Сутјеска и Козара, као и бање Републике Српске и сеоски туризам.

На сајму, који траје до недјеље, 23. фебруара, биће промовисана и етно-села, флајфишинг у Републици Српској са освртом на топ-дестинације и најпознатије ријеке за мушичарење /Јањ, Плива, Рибник и Сана/ као и ситибрејк понуда Бањалуке и Требиња.

Ту су и туристичке организације Вишеград са бањом "Вилина влас", као и Сребреница, Бањалука, Дринић, Невесиње, Бијељина са бањом "Дворови", Нови Град, Билећа, Рогатица, Соколац, Козарска Дубица, Шековићи, Приједор, Лакташи и Теслић.

Представљају се и Етно-село "Станишићи" из Бијељине, Винарија "Вукоје" из Требиња, Здравствено-туристички центар Бања Врућица, компанија "Боксит" из Милића, "Љекобиље" Љубиње, Расадник "Нешковић" из Братунца, хотел и дестилерија "Монограм" и Туристичка агенција "Асамо тур" Требиње.

Слоган 42. Сајма туризма је "Пут под ноге", а истовремено су организоване још три манифестације - 11. Међународни сајам вина, 16. Сајам сувенира "Види Србију" и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство.