latinica  ћирилица
21/02/2020 |  07:47 ⇒ 07:47 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози, магла и поледица

У Републици Српској коловози су мјестимично влажни, а могућа је поледица у вишим планинским предјелима и преко превоја, те магла мјестимично у котлинама и дуж ријечних токова, указују из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ могућа је поледица мјестимично у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

Опасност од одрона повећана је на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На магистралном путу од Клашница до приједорске петље због радова радним данима од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ је због већег одрона обустављен саобраћај на магистралном путу Јајце-Црна Ријека.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека, због санационих радова од 7.00 до 16.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 саобраћа се двосмјерно. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.