latinica  ћирилица
21/02/2020 |  15:45 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Град Требиње издваја 1,1 милион КМ за финансирање спортских клубова

За 31 спортски колектив, из буџета Града Требиња, ове године биће обезбИјеђено 1,1 милион марака. У финансирању заједнички учествују Град, предузећа из система електроенергетског сектора, привредници, ресорна министарства, донатори, али и спортски клубови.

Премијерлигаш БиХ, Женски кошаркашки клуб “Леотар 03” наставља да ниже успјехе. Недавно су заузели трећу позицију у избору за најбољи спортски колектив у Граду Требињу. Први тим тренутно се бори за плеј-оф, гдје ће им додијељена средства из градског буџета и те како бити од користи.

- Новац из буџета се користи за све почевши од такмичења, превоза, исхране играчица, котизација, за набавку спортске опреме, за трошкове утакмица, озвучење, снимање утакмица, као и стипендије нашим играчицама. Ми 31,08 % средстава обезбјеђујемо сами из сопствених прихода, за шта смо и похваљени од стране Града - истиче Милорад Надаждин, предсједник ЖКК “Леотар 03.” Требиње.

Развој спорта у Требињу је на завидном нивоу. Тренутно Град има три премијерлигаша, прволигаше у одбојци, ускоро и у фудбалу, џудо клуб и шаховски клуб такође су дио Премијер лиге. Захваљујући тако добрим резултатима, из градског буџета средства су ове године за 600.000 марака већа у односу на претходну годину.

- Учешће у финансирању клубова ће имати и Градска управа и Јавне установе и предузећа у складу са могућностима, као и привредници Града Требиња. Надам да ћемо имати добре резултате. Имамо велики број и премијерлигаша, као и тимова који су у првим лигама Српске тако да се надам да ће са овим износом средстава резултати бити још бољи - рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Осим спортских колектива, обезбијеђена су и средства за одржавање „Школе спорта“, која већ трећу годину успјешно дјелује при Спортском друштву „Леотар“. Из Градске управе кажу и убудуће планирају да на адекватан начин улажу у спорт, и то првенствено у младе спортисте, који су нада, али и најбољи представници не само Требиња, већ цијеле Републике Српске.