latinica  ћирилица
21/02/2020 |  16:15 ⇒ 17:16 | Аутор: СРНА

Додик позвао Изетбеговића на што скорији разговор (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је лидера СДА Бакира Изетбеговића да што је прије могуће разговарају о ситуацији у БиХ након одлуке Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту у Републици Српској, додајући да није оптимиста када је ријеч о резултатима тих разговора.
Милорад Додик и Бакир Изетбеговић (Фото: fokus.ba) -
Милорад Додик и Бакир Изетбеговић (Фото: fokus.ba)

- Нисам оптимиста што се тиче резултата тих разговора, али морамо разговарати и онда када знамо да они неће дати резултат - рекао је Додик новинарима у Бањалуци након сједнице проширеног Извршног комитета СНСД-а.

Додик каже да је немогуће окретати главу од интереса једног народа, једне Републике или два народа и једне Републике, те додаје да се он /Изетбеговић/ покушава "скрити иза неких начелних ствари".

Коментаришући Изетбеговићеву изјаву "да ће криза у БиХ нестати оног момента када Додика више не буде на политичкој сцени", Додик је подсјетио на народну изреку - "што је баби мило, то јој се и снило".

- Шта Изетбеговић мисли о мени, то припада њему. Ја што мислим о њему, понегдје сам нешто рекао о томе. Због тих разговора нећу то да понављам - закључио је Додик.