latinica  ћирилица
21/02/2020 |  21:00 ⇒ 21:03 | Аутор: srpskainfo.com

Кошаркаши БиХ славили у Летонији

Кошарка репрезентација Босне и Херцеговине побједом је кренула у квалификацијама за првенство Европе. На гостовању су савладали Летонију након велике драме 62:61, а домаћи тим је у финишу два пута шутирао за побједу и промашио. Лопту је ухватио Един Атић и то је био крај надања Летонаца иако је он промашио бацања.
БиХ славила у Летонији (фото:FIBA) -
БиХ славила у Летонији (фото:FIBA)

Први меч квалификација донио је пуно преокрета. Летонија је боље отворила меч и након прве дионице је водила 21:17, али је БиХ направила серију 10:0 и дошла до предности. Међутим, пуно изгубљених лопти и погођени шутеви донијели су домаћем тиму преокрет. Направили су у једном периоду 15:3 и опет прешли у вођство.

Летонија је у трећој четвртини шутевима за три поена стекла двоцифрену предност али је на старту посљедње четвртине БиХ узвратила.

Наиме, домаћи тим је чак седам минута био без поена, па је БиХ серијом 14:0 дошла до предности 60:53. Црну серију домаћих прекинуо је Мартинс Лакса тројком. Летонија је направила серију 8:0 прешла у вођство а онда је Адин Врабац погодио за тријумф.

Един Атић је имао 15 поена у побједничком тиму док је Миралем Халиловић додао 13, а Александар Латић 10 поена.

У наредном колу БиХ дочекује Грчку.