latinica  ћирилица
22/02/2020 |  12:03 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Стевандић: Пријетње не могу заплашити Српску

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је да једностране и униполарне пријетње Србима не могу заплашити Српску.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Пријетње упућене Србима добро служе развијању бошњачког екстремизма и србофобне политике којом се Србима забрањују права која други народи имају - рекао је Стевандић Срни, коментаришући пријетње замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера према званичницима Републике Српске и закључак Предсједништва СДА да ова странка неће прихватити захтјев да се измијени структура Уставног суда БиХ.

Стевандић је нагласио да је потпуно јасно да те пријетње, антицивилизацијска и антиевропска дјеловања која поједини званичници упућују, служе само зато да би се развиле екстремистичке намјере бошњачког естаблишмента, поготово СДА.

Он је навео да то најбоље говори о садејству тих пријетњи и екстремистичких реакција СДА.

- Неразумљиво је да постоје пријетње пријеким судом људима који демократски дјелују, одлуке доносе у парламентима и имају право на самоодбрану и права која има сваки други народ на свијету. Србофобна политика довела је до геноцида у Другом свјетском рату, па до бомбардовања Срба деведесетих година, као и до давања права Шиптарима која се одузимају Републици Српској. То све говори о томе да имамо третман обиљеженог народа - истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, овакве пријетње су непримјерене Европи 21. вијека и било којем демократском друштву.

- Народ смо који неће прихватити пријетње и спремни смо то све издржати и доказати да они који нам пријете представљају ружни дио овога свијета и да управљају свијетом терористичким методама - оцијенио је Стевандић.

Замјеник помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмер изјавио је да сви у Бањалуци, у Републици Српској, који се сврстају уз став који је заузео српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, морају разумјети ризике које то носи и штету коју наносе будућој европској перспективи БиХ.