latinica  ћирилица
22/02/2020 |  14:21 ⇒ 21:29 | Аутор: СРНА

Бореновић: Српска да буде најбољи простор за нова улагања у региону

Најуже руководство Партије демократског прогреса данас је у Бањалуци поптисало петцију против повећања намета.
Петиција - Фото: илустрација
ПетицијаФото: илустрација

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима да је кључно програмско опредјељење ове партије да Република Српска буде најбољи простор за нова улагања у региону, тако што ће бити мјесто привлачно за нове инвестиције, радна мјеста, са најнижим порезима и најмање намета и такси.

- Зато смо припремили декларацију о кључним правцима фискалне политике коју ћемо предати у Народну скупштину Републике Српске, коју желимо оснажити подршком грађана. Због тога смо одлучили изаћи на тргове већих градова и општина Српске да би се и грађани упознали шта желимо урадити - појаснио је Бореновић.

Он је поручио да основна стратегија Републике Српске и локалних заједница морају бити ниски порези, намети, што мање такси да би се отворио простор за нова улагања.

- Декларацијом тражимо од представника у заједничким институцијама из Републике Српске да не дозволе било какво повећање ПДВ-а, јер то може бити лоше за грађане - додао је Бореновић.

Он очекује да декларација добије подршку у Народној скупштини Републике Српске и да буде стратешко опредјељење Републике Српске у наредним годинама.

Осим Бореновића, петицију су потписали потпредсједници ПДП-а Јелена Тривић и Игор Црнадак, генерални секретар Милко Грмуша и члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић.