latinica  ћирилица
22/02/2020 |  18:26 ⇒ 18:43 | Аутор: РТС

Партизан с пенала избjегао пораз у Сенти

Фудбалери ТСЦ-а и Партизана одиграли су неријешено 1:1 у дербију 22. кола Линглонг Суперлиге. Екипа из Бачке Тополе је у Сенти била ближа побједи, али су црно-бијели у финишу дошли до бода, захваљујући пеналу Бибраса Натха.
ТСЦ Бачка-Партизан (фото:фк партизан) -
ТСЦ Бачка-Партизан (фото:фк партизан)

Дуел у Сенти почео је опрезно и током првих 45 минута није било превише узбуђења – Владимир Силађи је неколико пута тестирао Владимира Стојковића, док су на другој страни најконкретнији били Филип Стевановић и Умар Садик.

На петнаестоминутну паузу отишло се без голова, да би у 62. минуту споменути Стевановић пропустио најбољу прилику за црно-бијеле.

Сјајним дриблингом избацио чувара и остао "1 на 1" са голманом, одлучио је да шутира из све снаге и лопта је отишла преко пречке.

Казна је стигла само неколико минута касније - Лукић је побјегао по десној страни и гађао супротни угао, Стојковић је одбранио, али је лопта пала на ногу Силађију којем није било тешко да је прослиједи у мрежу за 1:0!

Имао је ТСЦ још једну шансу послије голе, након чега је очекивано Партизан кренуо у иницијативу. Међутим, напади су били јалови, упркос офанзивним измјенама Сава Милошевића, па се резултат није мијењао све до финиша.

У 89. минуту, послије гужве у казненом простору, на земљи су се нашли Немања Милетић и Страхиња Павловић и судија је показао на бијелу тачку. Бибрас Натхо је сигурно извео казнени ударац и поставио коначних 1:1.

Овим ремијем београдски клуб остао је на 47 бодова, 11 мање од вечитог ривала, али уз утакмицу више.

ТСЦ је остао на петој позицији са 38 бодова.