latinica  ћирилица
23/02/2020 |  14:23 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

Ђукановић заборавио да је давао оружје и гориво за Сребреницу и крио Младића

Бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић изјавио је да је црногорски предсједник Мило Ђукановић заборавио да је он био тај који давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници и да је крио генерала Ратка Младића, упиташи како се одједном просвијетлио и данас тврди да је у том мјесту почињен "геноцид".
Небојша Човић - Фото: РТС
Небојша ЧовићФото: РТС

- Мило Ђукановић се одједном просвијетлио када је ријеч о Сребреници и с тога га треба подсјетити да је он тај који је давао и гориво и оружје. Заборавио је да је крио Младића на простору Црне Горе, а данас, како каже, нема дилему да се тамо догодио геноцид - истакао је Човић.

Он је упитао Ђукановића да ли има дилему какво му је тренутно стање у Црној Гори и да је 2006. године, када је дошло до одвајања Србије и Црне Горе, дуг земље на чијем је челу био око 700 милиона евра, а БДП 1,8 милијарди евра, док је сада дуг 3,8 милијарди евра и БДП 4,6 милијарди евра.

- Питам га зашто не прича мало о афери 'коверат' и најновијем извјештају у вези са приступањем Црне Горе ЕУ гдје су таксативно наведене све примједбе, међу којима је и она која се односи на Закон о слободи вјероисповјести јер тамошње власти нису ни Европску комисију успјеле убиједити зашто су донијели тај закон - навео је Човић.

Он је додао да Ђукановић крије те ствари, бјежи од унутрашњих проблема, афера, криминала и корупције, непостојања владавине права...

- Све то Ђукановић мора да крије па се сада одједном просветлио и у вези са Сребреницом, и у вези Дубровника, и писма патријарху Павлу из 1993. године. Зато му је сада једини излаз спиновање, замјена теза, прича о малигном утицају Русије, мешању Србије у унутрашње ствари у Црној Гори... А шта су његове изјаве него мешање у унутрашње ствари БиХ. Ђукановић само жели да се представи међународном фактору као неко ко је још потребан и зато покушава да се направити амбијент да су Срби и Србија криви за све - нагласио је Човић.

Он је додао да све ове ствари и афере са којима се Ђукановић сусреће, није произвео Београд нити Србија, већ он сам и његова партија.