latinica  ћирилица
23/02/2020 |  14:35 | Аутор: РТРС

У понедјељак промјенљиво облачно и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, уз највишу дневну темературу ваздуха до 16 степени Целзијусових.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро ће бити облачно на сјеверу, сјевероистоку и истоку, а умјерено до претежно облачно у већини осталих предјела, док ће на југу Херцеговине преовладавати ведро.

Прије подне је на сјевероистоку и истоку могућа понека кап кише или росуља, док се од поднева очекује раслојавање облачности, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће претежно сунчано, а промјенљива облачност дуже ће се задржати на сјевероистоку и истоку, те дијелом централном појасу, док ће се увече разведрити у свим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, током дана јак, на моменте и врло јак сјеверац у Семберији, на истоку и у планинама Херцеговине.

Најнижа температура ваздуха од два до седам, на сјеверу и до 10, на планинама на истоку од минус два степена, док ће највиша дневна температура у већини предјела бити од седам до 13, на југу око 16, на планинама од четири степена Целзијусова.

У уторак, 25. фебруара, поново ће бити топлије у односу на претходни дан, усљед прилива топлијег ваздуха и јачање југа. Ноћ ће бити свјежа, али јутро већ с порастом температуре, па ће бити угодно. Најнижа температура ваздуха од два до седам, на планинама од минус два степена, док ће највиша температура бити од 12 до 17, на сјеверу и сјевероистоку око 20, а на планинама од седам степени Целзијусових.

Умјерене падавине уз пад температуре ваздуха очекују се у сриједу, 26. фебруара, а према вечери киша ће прећи у сусњежицу и снијег, док ће на југу бити и грмљавине. Јутарња температура ваздуха на западу, сјеверу и југу од осам до 13 и виша од поподнева, на планинама од три степена, док ће највиша температура бити од 11 на западу до 16 на сјевероистоку и истоку, на планинама од четири степена.

Захлађење се очекује од четвртка, 27. фебруара, када ће киша прећи у сусњежицу и снијег, прво на западу, а до јутра и у већини предјела, осим на југу. Очекује се формирање мањег сњеежног покривача, у вишим предјелима и умјереног.

Током дана могуће је разведравање на западу, а од централних предјела на исток биће слабог снијега, док се на сјеверу, сјевероистоку и југу очекује суво. До краја дана падавине ће престати у свим крајевима.

Јутарња температура ваздуха на западу од минус два до три на сјевероистоку, у централном планинском појасу од минус четири до минус седам, док је највиша температура од три на западу до осам на сјевероистоку и југу, на планинама од минус три степена Целзијусова.