latinica  ћирилица
23/02/2020 |  16:30 ⇒ 20:41 | Аутор: Независне

Куманово: Троје дјеце погинуло у експлозији плина

Троје дјеце је погинуло, а седам особа повријеђено у експлозији плина у селу Романовце у Куманову, потврдио је министар здравља Сјеверне Македоније Венко Филипче.

Страдала дјеца била су узраста од шест, осам и девет година, а међу повријеђенима су још једно дијете и трудница.

Хоспитализовано је седам пацијената с опекотинама.

- Четири особе су смјештене у Клинички центар, а три у стару Градску болницу. Од четири смјештена овдје, двоје је на клиници за пластичну хирургију, два мушкарца у шездесетима, а двије жене на одјелу интензивне његе - рекао је министар Филипче.

Према његовим ријечима, међу три пацијента у старој Градској болници у Скопљу једна је 40-годишња жена на Одјелу интензивне његе, једна млађа жена у двадесетима, која је трудна, и дијете које има мали проценат опекотина.

- Од седам пацијената, четворо је било с опекотинама и било је у животној опасности. Нажалост, имамо информације да је троје дјеце погинуло на лицу мјеста - рекао је министар Филипче.

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније навело је да је јутрос избио пожар у кумановском селу Романовце, гдје су на мјесту несреће погинула три малољетника, старости осам, девет и 11 година, а шест је одведено у Општу болницу у Куманову, гдје су констатоване озбиљне тјелесне повреде и због тежине повреда пребачени су на Клинички комплекс Мајке Терезе у Скопљу.