latinica  ћирилица
24/02/2020 |  13:09 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Носовић: Kривична пријава против групе људи која се лажно представља

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске поднијеће кривичну пријаву против групе људи који се лажно представљају као представници општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Котор Вароша, Вишеграда и Лакташа, изјавио је Срни предсједник Савеза Анђелко Носовић.
Анђелко Носовић - Фото: СРНА
Анђелко НосовићФото: СРНА

- Поднијећемо кривичну пријаву против ових људи због њиховог лажног представљања у јавности и одржавања лажних сједница, те због злоупотребе лога и назива Савеза логораша Републике Српске - рекао је Носовић.

Он тврди да ова група људи брани искључиво лични интерес и бенефите које су 20 година остваривали у име Савеза логораша Републике Српске, те да ни у ком случају не раде у интересу логораша и удружења која наводно представљају.

- Ново руководство Савеза логораша Републике Српске препознало је лоше намјере ове групе људи и неће им дозволити да нарушавају углед и постојање Савеза логораша Републике Српске - поручио је Носовић.

Са 3. сједнице општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Вишеграда, Добоја, Котор Вароша и Лакташа, одржане 22. фебруара у Котор Варошу, поручено је да не признају изборе у Савезу логораша одржане 5. октобра 2019. године.

Тада су током избора у Савезу логораша поједини чланови Савеза напустили Скупштину, те поднијели тужбу против Савеза, сматрајући да је Изборна скупштина нелегална и да није поштован принцип избора.