latinica  ћирилица
24/02/2020 |  15:37 | Аутор: banjaluka.net

Дентална клиника поред образовне функције нуди услуге и грађанству

Средином јуна 2018. године, при Медицинском факултету у Бањалуци, отворен је Специјалистички центар "Дентална клиника".
Ранко Шкрбић (Фото:Banjaluka.net) -
Ранко Шкрбић (Фото:Banjaluka.net)

Мисија клинике је примарно образовање будућих стоматолога и специјализаната, оријентисаних више према пракси с циљем самосталне и креативне примјене стручних знања специфичних за поједина стручна подручја.

Задатак је организовање и извођење научно-стручних студија, образовање студената и специјализаната стоматологије којима се током студија према Болоњском процесу, омогућава мобилност у оквиру европског високошколског простора и равноправан положај у Европи након завршетка студија.

"Дентална клиника" садржајно обухвата теоријска и примијењена знања, укључујући и стручну праксу.

- У оквиру Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, већ извјесно вријеме и са великим успјехом ради Специјалистички центар "Дентална клиника". То је уједно најсавременији и најопремљенији центар те врсте у Републици Српској, чији је циљ пружање денталних услуга и едукација стручног кадра из свих области стоматологије. Дентална клиника је једина организациона јединица Универзитета, која поред образовне функције нуди услуге и грађанству. Пацијенти имају могућност да на једном мјесту добију цјелокупну услугу од стране реномираних стручњака, у угодном амбијенту опремљеном по свјетским стандардима - каже проф. др Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета у Бањалуци.

Услуге у "Денталној клиници" могу добити сви грађани са здравственом књижицом.

Захваљујући уговору са Фондом здравственог осигурања, као и уговорима са већином Домова здравља Републике Српске, врата Клинике су отворена за све грађане са здравственом књижицом за све специјалности – орална хирургија, стоматолошка протетика, ортопедија вилица, болести зуба и ендодонција, пародонтологија и орална медицина, те дјечија и превентивна стоматологија.

"Дентална клиника" има могућност и израде протетских надокнада.

У савременом Зуботехничком лабораторију израђују се све врсте протетских надокнада, као и ортодонтских апарата. Клиника има и савремене РТГ апарате за интраорална и екстраорална снимања што доприноси дијагностици, а тиме и плану терапије стоматолошких обољења.

Врхунски стручњаци који раде на клиници су потврда да све иде у правом смјеру.

Ангажовањем врсних професора из Београда и Новог Сада, као и афирмисаних специјалиста, Клиника нуди тимску и креативану примјену стручних знања специфичних за сложене случајеве и комплексне захтјеве као што су деформитети вилица и зуба. Пружањем врхунске денталне услуге пацијентима, искључиво радом по правилима струке, непрестано се улаже у образовање и знање, али и у нове технологије, материјале и савремене трендове лијечења.

Жеља свих је да "Дентална клиника" постане лидер у развоју денталних услуга у Републици Српској.

- Пацијенту се пристуступа индивидуално, како би се одабрао најбољи могући начин стоматолошке терапије, а задовољство наших пацијената се огледа у хиљадама задовољних осмијеха и свакодневно пуним чекаонама пацијената из цијеле регије. Према томе, континуираним преданим радом и искуством, праћеним врхунским европским и свјетским нормама из области денталне медицине, Клиника је на путу заузимња лидерске позиције у пружању и развоју денталних услуга на територији Републике Српске -  закључио је проф. др Шкрбић.

Извор: stomatologija.me