latinica  ћирилица
24/02/2020 |  15:48 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Колегијум сутра о заказивању посебне сједнице НСРС

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би сутра у Бањалуци да закаже термин и утврди дневни ред посебне скупштинске сједнице, коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: Wikipedia
Народна скупштина Републике СрпскеФото: Wikipedia

Сједницу Колегијума, чији је почетак заказан у 14.30 часова у Народној скупштини, сазвао је предсједник Скупштине Недељко Чубриловић, саопштено је данас из ове институције.

Додик је, у складу са чланом 171 Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске, затражио одржавање посебне скупштинске сједнице.

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића примио је 21. фебруара Додиков захтјев за сазивање скупштинске сједнице о активностима Фронтекса и посјети БиХ предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

На сједници би народни посланици требали да се изјасне о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу одлуке о прихватању Споразума о статусу између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалску стражу на територији БиX, без консензуса усвојене на сједници Предсједништва БиХ 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

У допису је Додик затражио да се народни посланици на сједници изјасне и о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу закључка о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ 2. и 3. марта, без консензуса усвојеног на сједници Предсједништва у сриједу, 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.