latinica  ћирилица
24/02/2020 |  15:53 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Радончић-Ујић: О изазовима са којима се суочава Служба за послове са странцима

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић данас је током посјете Служби за послове са странцима у Бихаћу упознат о проблемима са којима се суочава ова служба усљед мигрантске кризе, посебно недостатком људства, материјално-техничке опреме и адекватних просторија за регистрацију миграната.
Фахрудин Радончић у посјети Служби за послове са странцима - Фото: СРНА
Фахрудин Радончић у посјети Служби за послове са странцимаФото: СРНА

Радончић је рекао да ће бити рјешавани ови проблеми, те додао да је Служба добила нових 100 метара квадратних канцеларијског простора у Бихаћу, што ће знатно олакшати поступање у раду са мигрантима, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упознао је Радончића о изазовима са којима се суочава Служба у условима повећаног прилива миграната.

Ујић је констатовао да Унско-сански кантон, који је у надлежности теренског центра Бихаћ, сноси највећи терет повећаног прилива миграната.

У саопштењу се додаје да је Радончић дао пуну подршку раду Службе за послове са странцима, те истакао да ће ова година бити још изазовнија него претходне, када је у питању прилив миграната у БиХ.