latinica  ћирилица
24/02/2020 |  17:57 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

Марковић: Митрополија не испуњава пореске обавезе

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је да је Митрополија црногорско-приморска "порески обвезник који не испуњава обавезе" и поручио да закон важи за све.
Душко Марковић (Фото:srbin.info) -
Душко Марковић (Фото:srbin.info)

Марковић је навео да Митрополија у Црној Гори има пријављених 30 свештеника за које већ десетак година не плаћа порезе и доприносе на основу њихових ангажмана.

- А сви видимо да Митрополија, односно српске епархије имају више стотина свештеника који нису пријављени, а по том основу не подлијежу пореским обавезама - рекао је Марковић.

Према његовим ријечима, Митрополија црногорско-приморска је актер разних финансијских активности и послова из које произилазе и пореске обавезе.

- Овдје нема никакве политике, закон мора да важи једнако за све у Црној Гори и у томе нас неће подучавати нико ни унутар Црне Горе, ни ван Црне Горе, макар то и био предсједник Србије - рекао је Марковић, саопштено је из црногорске Владе.

Он је навео да су порески обвезници они који раде и остварују одеђена права у Црној Гори, а не грађани друге државе и њихови званичници.

- Нема спора, то је законити рад Пореске управе у склопу укупних активности повећања финансијске дисциплине и елиминације сиве економије. То важи за Митрополију - поручио је Марковић.