latinica  ћирилица
24/02/2020 |  20:24 ⇒ 25/02/2020 | 11:35 | Аутор: РТРС

Препорука да се одгоде екскурзије због ширења вируса корона (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је препорука ресорног Министарства да се одгоде ђачке екскурзије у наредном периоду због ширења вируса корона у Италији.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Гостујући у Дневнику плус министар здравља истакао је да у Српској нема разлога за панику, те да је припремљен простор у УКЦ-у и болницама у Бијељини и Источном Сарајеву за смјештај обољелих.

- Сходно тренутној ситуацији препорука Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске биће да се одгоде екскурзије у наредном периоду, прије свега из разлога ширења самог вируса у Италији и могућности контаката. То је наша препорука - истакао је он.

Нагласио је да ће Министарство пратити ситуацију и даље.

- Врло је важно да људима који планирају одређена путовања кажемо да прате информације које долазе од релевантних институција и да сходно томе планирају своја путовања, уколико је могуће да одгоде за неки други период. Мислим да би то било значајно и по њих и по цијелу заједницу - изјавио је Шеранић за РТРС.

Подсјетимо, Влада Италије увела је ванредне мјере и у потпуности затворила десет градова југоисточно од Милана. Број обољелих до сада је преко 150, а има и преминулих. Власти у Италији су најавиле прекид свих директних ваздухопловних линија са Кином. Такође су предузели рестриктивне мјере у 11 градова и локалитета.