latinica  ћирилица
25/02/2020 |  12:23 | Аутор: РТС

Деп: Србија је видјела довољно ужаса

Док медији пишу о оптужбама Џонија Депа да је од бивше супруге трпио злостављање, холивудски глумац промовише филм који је снимао у Србији и присјећа се како му је било током боравка.

Амерички глумац је највећа је звијезда 70. Међународног филмског фестивала у Берлину, гдје је представио свој нови филм "Минамата".

Ријеч је о остварењу које представља адаптацију истоимене књиге Јуџина и Ајлин Миоко Смит, о ратном фотографу који се враћа у Јапан не би ли овјековјечио ефекте тровања живом. Оно што посебно доприноси естетици овог филма свакако је својеврсна "позорница" - очаравајући Београд, у којем је снимано ово остварење режисера Ендруа Левитаса.

- Приче људи који су радили са нама су далеко од трагедије из Минамате, али Србија је свакако, као и читав регион, видјела довољно ужаса. Кад гледаш филм, нешто мораш да осјетиш, зато што си приморан да видиш и себе у тим околностима - рекао је Деп за РТС.

Режисер је истакао да је читав тим био изузетно емотиван током рада.

- Екипа је повремено била у сузама. Како су радили и страст коју су унијели ушла је у ДНК овог филма. И наравно, храна је била фантастична - рекао је Левитас.

А Џони Деп је добацио шта је њему нарочито упечатљиво.

- Ћевапчићи и колеге из Србије су фантастични - рекао је глумац.