latinica  ћирилица
25/02/2020 |  19:44 | Аутор: СРНА

Политичка одлука Уставног суда због прихода гасовода Бањалука-Бијељина

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је одлука Уставног суда БиХ политичка јер представља у ствари страх у Федерацији БиХ да ће приходи по основу градње гасовода Бијељина-Бањалука ићи у буџет Српске, а не у БиХ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- У Федерацији се поставља питање зато што је то руски гас - како ћете ви то радити, ви ћете то /гасовод/ положити у земљу, па ће од тога Република Српска наплаћивати и ви ћете од тога зарађивати - рекао је Вишковић новинарима у Добоју, гдје учествује на трибини "Одговорност за будућност" коју организује добојски СНСД.

Он је указао да је политичко Сарајево из тог разлога посегло за одлуком Уставног суда БиХ.

- Од тога нема ништа. Ми смо вечерас овдје да грађанима кажемо да овај пут идемо до краја, да БиХ вратимо на дејтонски пут, а све ово што имамо посљедњих 20 година је ван Дејтонског мировног споразума - рекао је Вишковић.

Истакавши да се Српска бори за уставност и законитост, за БиХ у дејтонским оквирима, те да нема никаквих сепаратистичких идеја, како се жели импицирати, Вишковић је поручио да је легално право српског народа и институција да се боре за свој интерес.

Вишковић је истакао да ће данас грађанима Добоја указати на неуставно дјеловање Уставног суда БиХ.

- Нонсенс у самој реченици да Уставни суд БиХ неуставно дјелује, али нажалост то је истина - рекао је Вишковић.