latinica  ћирилица
25/02/2020 |  23:02 ⇒ 23:03 | Аутор: Б92

Бајерн доминирао у Лондону

Фудбалери Бајерна из Минхена су са 3:0 побиједили екипу Челсија у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.
Фудбалери Бајерна (фото: twitter.com/fcbayern) -
Фудбалери Бајерна (фото: twitter.com/fcbayern)

Прво полувријеме обиљежио је велики број промашаја обје стране, а први озбиљнији напад имао је Бајерн када је лопту изгубио Ковачић, али се мрежа није затресла.

Потом је Мејсон Маунт припријетио за Челси, пошто се одлично убацио са десног бока, добио пас у казненом простору, па ипак шутирао слабо и непрецизно.

Можда и најопаснија контра је била у 11. минуту када је Коман испао себичан и одлучио да не проигра Левандовског, потом Челси прети у два наврата преко Жируа, да би Левандовски пропустио велику прилику из непосредне близине.

Читав Стамфорд Бриџ је занијемио када је Милер погодио пречку у 35. минуту, а до краја смо видјели неколико полу шанси и резултат је гласио 0:0.

У наставку, видели смо блицкриг Бајерна из Минхена. Они су за само 4 минута успјели да постигну два гола и то оба пута је стријелац био Серж Гнабри.

Прво се одлично поставио у петерцу и лопту послао у небрањену мрежу, да би само неколико минута касније после сјајне акције и дуплог паса са Левандовским послао лопту у "малу мрежу" за великих 2:0 у корист минхенског Бајерна.

Неколико добрих прилика су имале обје екипе, а Бајерн је тражио и једанаестерац када је лопта погодила Кристенсена у руку у казненом простору, али судија није рекао ништа на то.

Недуго после тога је Вилијан умало донео гол Челсију, а њихов пропуст користи Алфонсо Дејвис који је јурнуо у контру и асистирао Роберту Левандовском за лаганих 3:0 у корист Бавараца.

Било је још занимљивости до краја меча. Кренуо је Тами Абрахам у соло акцију, оборен је у шеснаестерцу, али није било пенала за Челси, да би потом Маркос Алонсо зарадио црвени картон после рушења Левандовског. Руку на срце, ова одлука је била сумњива.

Бајерн је имао још неколико опасних акција до краја сусрета, Горецка је у 91. минуту утакмице умало главом донио и 4:0 Бајерну, али је одбрана Челсија била одлично постављена.

Тако су Баварци са 3:0 побиједили Челси на Стамфорд Бриџу и у Минхен одлазе са великим залогом, па Челси чека "немогућа мисија" за двије недјеље.