latinica  ћирилица
27/02/2020 |  07:54 | Аутор: sputniknews.com

Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије вечерас предводи литију у Подгорици

Вјерници у Подгорици вечерас ће дочекати митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија који стиже у посјету Црној Гори.
Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије (Фото: © Sputnik/Stringer) -
Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије (Фото: © Sputnik/Stringer)

Дочек митрополита Онуфрија са свечаном доксологијом биће организован у 18 часова у Саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици, након чега ће предстојатељ Украјинске православне цркве, заједно са Митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем предводити литију улицама Подгорице и тако подржати борбу вјерника у Црној Гори против закона о слободи вјероисповијести.

Како је саопштено из Митрополије црногорско-приморске, митрополит Онуфрије ће у петак, 28. фебруара у 11.30 часова посјетити Цетињски манастир, док ће у суботу уз саслужење Архиепископа охридског и Митрополита скопског Јована, домаћина – Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија и више архијереја Украјинске и Српске православне цркве служити Свету архијерејску литургију у подгоричком саборном храму Христовог Васкрсења, а поводом славе Митрополије црногорско-приморске - празника Светог Симеона Мироточивог.

Након Литиргије, која ће почети у девет часова, митрополит Онуфрије предводиће литију до манастира Светог Симеона Мироточивог на Немањином граду у Подгорици, гдје ће бити благосиљан славски колач, након чега е се литија вратити до подгоричког Саборног храма.