latinica  ћирилица
27/02/2020 |  08:44 | Аутор: СРНА

Влада Српске о измјенама и допунама Закона о шумама

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о шумама.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и информација о Нацрту акционог плана за израду регионалне жељезничке стратегије за западни Балкан, те информације о изради допуне прилога институција у БиХ за годишњи извјештај о БиХ у процесу европских интеграција за период децембар 2019. године - фебруар 2020, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Биће размотрене и информације о предложеним програмима и плановима рада са финансијским плановима представништава Републике Српске у иностранству за 2020. годину, информације о коефицијенту остваривости Уредбе о педагошким стандардима и нормативима за основно образовање и васпитање, као и о пројекту "Изградња и опремање новог објекта, реконструкција, адаптација и опремање постојећег објекта Болнице Зворник" - повећање буџета за реализацију.

Министри ће разматрати и Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци по пројекту "Водовод и канализација у Републици Српској два", те приједлоге одлука о прихватању задужења Српске према Европској инвестиционој банци за финансирање пројекта мјере заштите од поплава у Српској.

Влада би на данашњој сједници требала да разматра и Приједлог одлуке о 39. емисији обвезница Републике Српске јавном понудом у износу од 35.000.000 КМ.