latinica  ћирилица
27/02/2020 |  11:20 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

"Изетбеговић, Kомшић и Радончић извршили удружени напад на Србију и Вучића" (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да су лидери СДА, ДФ-а и СББ-а Бакир Изетбеговић, Жељко Комшић и Фахрудин Радончић извршили удружени напад на Србију и њеног предсједника Александра Вучића с циљем њене дестабилизације.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Напад на Србију и њеног предсједника је покушај да се уруши Србија. Изетбеговићу смета стабилна и снажна Србија. Ако склоне Вучића, Србија улази у дугогодишњу нестабилност, а њима одговара нестабилна Србија - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је оцијенио да је Вучић својим наступима показао да је човјек мира, наводећи да је Србија посвећена миру и стабилности у региону.

Додик је истакао да се у БиХ путем институција као што је Уставни суд БиХ доносе одлуке које су антиуставне.

- Република Српска се мора одбранити, ово је кључни тренутак. Не можемо прихватити одлуку Уставног суда БиХ, јер је она неуставна. Уставом је дефинисано да имовина припада ентитетима. Ми нисмо изазвали ову ситуацију, већ неки други и одбацујемо нападе на Републику Српску - поручио је Додик.

Он је нагласио, да је међународна заједница у БиХ у функцији бошњачке политике и да је јасно видљива коалиција лидера бошњачких странака и странаца.

- У Републици Српској нема плана за сецесију, није донесена ниједна одлука у том правцу и посвећени смо изворном Дејтону - истакао је Додик.

Повезане вијести:

Додик: Бањалука ће увијек подржавати Вучића, а не Изетбеговића (ВИДЕО)