latinica  ћирилица
27/02/2020 |  18:04 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Народ у Српској већ 15 година редовно говори "гудбај, СДС и ПДП"

Српска демократска странка /СДС/ и Партија демократског прогреса /ПДП/ су постале казнена експедиција заједно са СДА оних Срба који желе да на нивоу БиХ спроводе политику Републике Српске и њених грађана, а не неких страних мешетара који Српској желе све, само не добро, истиче портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је изјавио је Срни да људи из СДС-а и ПДП-а већ 15 година говоре "гудбај, Миле", али увијек као одговор добију поруку народа "гудбај, СДС и ПДП".

- Мислим да ће овај пут та порука грађана Републике Српске бити још јаснија и недвосмисленија и да ће њихов десети пораз у низу бити убједљивији него икада, с обзиром на све ово што су учинили јуче и у Парламентарној скупштини БиХ, и у Народној скупштини Српске - каже Ковачевић.

Он је навео да су људи из СДС-а и ПДП-а јуче погазили закључке Народне скупштине Српске, а подржали спровођење закључака Предсједништва СДА Бакира Изетбеговића.

- Они су јуче у Представничком дому парламента БиХ заједно са СДА, СББ-ом, ДФ-ом, СДП-ом и свим другим парламентарним странкама из реда бошњачког народа затражили смјену Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ коју је раније тражила СДА због тога што се предсједавајући ВСТС-а Милан Тегелтија одазвао на консултативни састанак код српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије - истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да су СДС и ПДП јуче у Народној скупштини Републике Српске одбили да пруже подршку српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, као и чињеницу да је употријебио могућност да онемогући друга два члана Предсједништва БиХ да прегласају њега и Републику Српску.

Ковачевић напомиње да су СДС и ПДП јуче у Народној скупштини одбили да то прегласавање прогласе штетним по виталне ентитетске интересе Републике Српске, чиме су поново подржали своје партнере СДА, ДФ и све остале бошњачке политичке факторе.

- Оно што они поново раде јесте оно на шта смо од њих и навикли у периоду прије избора, а то је да бирају страну, а да увијек изаберу ону на којој није Република Српска, српски народ и интереси Српске - наглашава Ковачевић.