latinica  ћирилица
28/02/2020 |  11:47 | Аутор: СРНА

Током викенда промјенљиво облачно

У Републици Српској за викенд ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде, док се од уторка, 3. марта, може очекивати захлађење, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић) - Фото: РТРС
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић)Фото: РТРС

Јутро ће сутра бити претежно ведро и хладније уз слаб мраз у нижим, а умјерен у вишим предјелима. Током дана биће промјенљиво облачно и суво вријеме уз сунчане периоде и повећање облачности до краја дана. Вјетар слаб до умјерен јужних смјерова, у планинама на моменте појачан.

Јутарња температура биће од минус три до један на планинама од минус осам, на југу око три степена, док ће највиша дневна бити од пет до осам, на сјеверу и југу од 10 до 14, на планинама од нула степени Целзијусових.

У недјељу, 1. марта, прије подне биће претежно облачно, док ће током дана бити и вјетровито, а послије подне са слабом кишом у већини предјела. На југу умјерена киша, повремено уз краће пљускове.

Јутарња температура од два до седам, на планинама од минус шест степени, а највиша дневна од четири до осам, на сјеверу и југу од 10 до 16, на планинама од нула степени Целзијусових.

У понедјељак прије подне биће облачно са слабом кишом, на југу умјерена киша уз повремене пљускове и грмљавину локално, вјетровито и топлије. Од поднева се очекује престанак падавина и разведравање усљед јаког ветра, прво у сјевернијим крајевима.

Биће промјенљиво вријеме уз повећану облачност и кишу локално од централних предјела ка југу, повремено ће бити и сунчаних периода. Предвече се очекује слабљење вјетра, док ће кише бити само на југу Херцеговине.

Јутарња температура од пет до 10, на планинама од два, на југу око 12 степени, а највиша дневна од седам до 12 , на сјеверу и југу од 14 до 17, на планинама од четири степена.

У уторак, 3. марта, прије подне биће облачно са кишом, на југу уз пљускове и могућу грмљавину вјетровито и топлије, а на сјеверу претежно облачно и суво.

Током дана се у сјевернијим крајевима очекује смјена кише и сунчаних периода, а у јужнијим крајевима умјерена киша и пљускови повремено. У другом дијелу дана сјеверни вјетар доноси хладнију ваздушну масу па ће током вечери доћи до пада температуре и преласка кише у вишим предјелима у суснежицу и снијег.

Јутарња температура од пет до 11, на планинама од два степена, а највиша дневна од седам до 12, на сјеверу до 17, а на планинама од три степена.