latinica  ћирилица
28/02/2020 |  12:31 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Влада Српске опредијељена за досљедно провођење реформи

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Мартином Петријем.
Вишковић-Петри - Фото: РТРС
Вишковић-ПетриФото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелним економским темама у Републици Српској, уз посебан осврт на провођење мјера и активности предвиђених Програмом економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година, те заједничким социоекономским реформама за период 2019-2022. године.

Вишковић је истакао да су приоритети у раду Владе Републике Српске у наведеном периоду унапређење рада здравственог сектора и ефикасности рада јавних предузећа.

Влада Републике Српске опредијељена је за досљедно провођење реформских процеса, с циљем унапређења привредног и економског амбијента, очувања фискалне стабилности и побољшања стандарда живота грађана Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Саговорници су изразили задовољство успостављањем новог сазива Савјета министара, чиме је омогућен наставак реализације реформских процеса, као и важних инфраструктурних пројеката.

Оцијењено је да је досадашња сарадња била успјешна, уз увјерење да ће реализација заједничких активности у наредном периоду бити настављена.