latinica  ћирилица
28/02/2020 |  15:06 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

У бањалучком насељу Старчевица отворен вртић (ФОТО)

У бањалучком насељу Старчевица отворен је вртић.

Вртић је дио великог пројекта проширења капацитета предшколских установа чији је циљ да се отвори 600 нових мјеста. За преуређење је уложено око 225.000 марака.

Вртић на Старчевици у Улици Прве крајишке бригаде народне одбране 25. је објекат Центра за предшколско васпитање у Бањалуци. Капацитет вртића је 48 дјеце , од чега 18 у јаслицама и 30 у мјешовитој јасличкој групи.

- У нашем Центру је уписано око 2.350 дјеце. Много младих брачних парова настањено је у Бањалуци и тај број је увијек око 2000. Ми свакако добијамо захтјеве за боравак наших малишана - рекла је Јелена Куртиновић, директорка центра за предшкослко васпитање и образовање Бањалука.

Старчевица има око 25.000 становника, од тога је велики број младих брачних парова.

- Задовољни смо. Наравно да још има потребе за тим. У складу са плановима Града надамо се да ће доћи до реализације још неког простора у вртићку намјену - истакао је Предраг Ђајић, предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица. 

У току ове године на неколико локација изградњом нових или реконструкцијом постојећих жели се добити око 600 нових мјеста у вртићима.

- У градњи је нови вртић у Лазареву, друга фаза вртића Колибри, у градњи је нови вртић у Петрићевцу, у склопу тронамјенског објекта, са УНДП-ом урадићемо реконструкцију Јежеве кућице и проширење капацитета а спремамо и вртић у Куљанима и још два пројекта за вртић у алеји Светог Саве и за вртић у Врбањи - напоменуо је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Вртић "Мали другари" већ од понедјељка, 2. марта, примиће нове малишане.